Unieke 2 daagse Cloud Masterclass

In twee dagen bewegen we ons van het prille begin naar de Cloud van vandaag. Een stuk historie, de onderliggende principes en technologieën, de Cloud economie en een aantal van de meest in het oog springende trends.

We gaan dieper in op de nieuwe zakelijke realiteit, de vaak vergeten culturele verschuivingen en meer. Het adopteren van “de Cloud” gaat immers veel verder dan techniek alleen.

En geloof ons als we zeggen: deze training is echt anders dan anders. Qua inhoud maar ook wat betreft de aanpak. 

 

Beta inschrijving nu geopend, scroll naar beneden

Als rode draad door de training behandelen we ons onafhankelijke (SCAF) Salomon Cloud Adoptie Framework (zie onder) waarbij we je stap voor stap laten zien hoe je, je eigen organisatie of die van je klant helpt om over te stappen op Cloud gebaseerde technologieën, diensten en producten. Een pragmatisch en overzichtelijke aanpak toepasbaar op (hele) kleine en (hele) grote organisaties.

 

Bovenstaande tijdpsaden zijn indicatief

We bekijken een aantal van de grootste Cloud providers, hun architecturen en diensten maar ook de noodzaak van een solide exit strategie. Hoe zit het met veiligheid, data in de Cloud en de AVG. Veel gehoorde uitspraken, bezwaren, diverse voor en nadelen zullen ook de revue passeren. En natuurlijk zijn we benieuwd naar hoe jullie hier tegenaan kijken, enige interactie en/of discussie is van harte welkom. Van elkaar leren staat centraal, het whiteboard staat klaar en er wordt actief meegeschreven.

We voorzien je tijdens de gehele training van praktische “hands-on” tips, verschillende voorbeelden, inzichten en usecases. Ook laten we je kennis maken met de Cloud en End User Computing (EUC) “community”, de toegevoegde waarde ervan en hoe je hier gebruik van zou kunnen maken, zakelijke en eventueel privé.

Kortom, een gezonde mix tussen de zakelijke kant en technologie, volledig Cloud onafhankelijk.

Na het volgen van de Cloud Masterclass ben je in staat om en bekend met…

In staat om:

 • Je eigen organisatie, of die van je klant mee te nemen richting de Cloud, aan de hand van een gedegen framework;
 • Te herkennen wat er veranderd binnen een organisatie bij het gebruik en implementeren van Cloud diensten;
 • Uit te legen wat Cloud governance inhoud en hoe hier een start mee te maken;
 • De “business” en “IT” dichter bij elkaar te brengen, uit te leggen wat shadow IT inhoudt en hoe dit in te zetten als enabler voor Cloud;
 • Toe te lichten welke rol de AVG speelt bij het plaatsen van data in de Cloud;
 • Uit te leggen wat een Cloud exit strategie inhoud, je kunt verschillende voorbeelden geven waarom het belangrijk is om hier over na te denken en hoe je hier een begin mee maakt;
 • Te beoordelen welk Cloud (delivery) model in welke situatie het beste past;
 • Uit te leggen wat Zero Trust inhoud en waarom het nuttig is of kan zijn om dit in de praktijk toe te passen;
 • Een hoog over financiële business-case samen te stellen en om aan te geven welke variabelen hierbij komen kijken;
 • Aan te geven wat de primaire verschillen zijn tussen de diverse Cloud providers.

Bekend met:

 • Diverse basis en gevorderde Cloud concepten;
 • Een stuk historie (en leuke weetjes) rondom het ontstaan en de evolutie van Cloud computing;
 • Welke invloed gebruikers hebben of krijgen door het gebruik van Cloud diensten;
 • De technologische concepten achter IaaS, PaaS, SaaS en DaaS;
 • De Cloud architecturen van de drie grootste Cloud providers;
 • De veranderende rol van het IT management of de CIO/CFO;
 • De mogelijke financiële impact door het gebruik van Cloud diensten;
 • Veelgehoorde bezwaren, zorgen en andere prikkelende uitspraken;
 • De verschillende IT communities en hoe hier voordeel uit te halen;

Kortom… we behandelen veel informatie in een relatief kort tijdbestek, verschijn daarom fris aan de start, en just to be sure staat de Red Bull voor je klaar.

Deze training is bestemd voor

Deze training is bedoeld voor de ambitieuze Cloud (business) consultant, beheerder of IT Manager die graag meer wil leren over de potentiele impact van Cloud op zijn of haar organisatie en de toegevoegde waarde en inzet van (Hybride) Cloud technologieën in de breedste zin van het woord. Voorkennis is geen vereiste. Deze training bevat zowel beginnend als gevorderd materiaal. 

Voor wie is de Cloud Masterclass?

Deze Masterclass is bedoelt voor de ambitieuze Cloud (business) consultant, beheerder of IT Manager / CIO / CFO die graag meer wil leren over de potentiele impact van Cloud op zijn of haar organisatie en de toegevoegde waarde en inzet van (Hybride) Cloud technologieën in de breedste zin van het woord. Voorkennis is geen vereiste maar een pre. Deze training bevat zowel beginnend als gevorderd materiaal.

Jullie trainer

Bas van Kaam – Senior Cloud Technologist en Business Consultant. Analist, blogger en spreker. Actief binnen verschillende IT communities (Microsoft MVP’er) en 20 jaar ervaring op het gebied van Cloud, End User Computing, datacenter diensten en enterprise architecturen. Auteur van de boeken: Cloud Design Principles and Architectural Recommendations, Inside Citrix – The FlexCast Management Architecture en meer dan 350 “tech” artikelen en diverse E-books.

Vanuit zijn rol als Cloud Technologist & Business Consultant is Bas gedurende het jaar actief betrokken bij verschillende projecten, zowel technisch, organisatorisch als strategisch. Bas ondersteund klanten bij het (her) ontwerpen, toetsen en optimaliseren van bestaande en aanstaande (Cloud) infrastructuren zodat men klaar is voor de toekomst. Als Technologist deelt Bas op verschillende manieren zijn opgedane kennis, zowel binnen als buiten de muren van Salomon en is hij deels verantwoordelijk voor het verder door professionaliseren van het Salomon diensten porfolio.

Schrijf je nu in voor de beta Cloud Masterclass

Detail informatie volgt snel, beperkt aantal plaatsen beschikbaar

4 + 8 =

  Contact

  Olympisch Stadion 22-24
  1076 DE Amsterdam

  Telefoon: +31 (0)6 11 58 33 23
  E-mail: info@salomon-it.nl 

  Nieuwsbrief

  Meest recente bericht