Connection Johan Salomon mag een nieuwe werknemer verwelkomen: Johan Nieuwhoff. “Wat ik precies doe, hangt eigenlijk een beetje af van de opdracht”, vertelt hij. “Maar het leukste vind ik om de verbinding te zijn tussen mens en techniek.” Nieuwhoff werkte bijna vijf jaar lang als IT-manager bij Oyens & Van Eeghen, een vermogensbeheerder, voor hij bij Salomon aan de slag ging. Nog daarvoor werkte hij bij Qwise, net als vele anderen bij Salomon. Juist die twee banen hebben Nieuwhoff goed voorbereid op zijn nieuwe baan, vertelt hij. Aanvullend “Ik heb zowel in de techniek gewerkt als beleidsmatig gewerkt. Die twee kan ik nu mooi combineren. Mijn vorige banen en de huidige zijn aanvullend op elkaar”, aldus Nieuwhoff. Dat was dan ook een reden om voor Salomon te kiezen als nieuwe werkgever. “Daarnaast is het een warme club mensen met specialistische kennis op verschillende gebieden. Bovendien is er zowel op technisch als tactisch en strategisch gebied uitdaging. En het is leuk om weer eens aan de andere kant van de tafel te zitten. In plaats van tegenover de klant zit ik naast de klant en zijn leverancier.”

Salomon ziet met de komst van Johan Nieuwhoff gelijk toegevoegde waarde. “Johan is, met zijn uitgebreide ervaring, als geen ander in staat om klanten te begeleiden in hun IT Roadmap”, aldus Eric Kuiper, Business Leader bij Salomon.

Beleid Tekenend voor de mindset van Nieuwhoff is dat hij vaak de vraag ‘waarom?’ stelt. “Ik heb in het verleden veel aan IT-oplossingen gewerkt, maar ik vroeg me altijd af waarom mensen juist deze oplossing wilde hebben. Aan het einde van de rit blijkt namelijk nogal eens dat de bedachte oplossing niet altijd is wat je nodig blijkt te hebben.” Vaak blijkt namelijk dat de eisen die gesteld worden nog niet in een beleid zijn samengevat. “Terwijl een beleid altijd het startpunt moet zijn voor ieder project”, meent Nieuwhoff. “Daarin staan de belangrijkste eisen en voorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan de kernwaarden van het bedrijf, de veiligheid en de integriteit. Dat moet je vertalen naar een oplossing, aangezien het bepaalt wat je nodig hebt.” Volgens Nieuwhoff is het dus van belang om voor er met een project gestart wordt, een goed IT-beleid op te stellen. “Dat geeft ook richting aan wat de IT-specialisten uiteindelijk nodig hebben.”