OPMERKELIJK! Een ‘gratis’ boek over alles wat met Cloud computing te maken heeft

Samen met Christiaan Brinkhoff is onze collega Bas van Kaam de afgelopen maanden erg druk geweest met het samenstellen en schrijven van een boek. Een bijzonder boek wel te verstaan. Waarom? Omdat dit boek tot stand is gekomen met behulp van Cloud specialisten van over de hele wereld, maar liefst 140 om precies te zijn!

Bas en Christiaan hadden eind 2018 een idee. Of eigenlijk, ze zagen het al helemaal voor zich. Een boek, geschreven door een aantal van de meest vooraanstaande community leden wereldwijd.

“Christiaan en ik zijn onderdeel van verschillende IT communities (Microsoft, Citrix, VMWare etc.). Wekelijks, soms zelfs dagelijks proberen we op verschillende manieren vrijblijvend een bijdrage te leveren. Dit doen we onder andere door het schrijven van blogs, het geven van presentaties, organiseren van events en meer. Het leek ons een heel gaaf idee om wereldwijd de krachten te bundelen en om samen een boek te schijven. We kwamen bij elkaar, maakte plannen en zijn gewoon maar begonnen. Het was wel aanpoten zo nu en dan maar het resultaat is in een woord geweldig”. Aldus Bas. 

Voor iedereen, van iedereen 

Iedereen kon een bijdrage leveren, of zelfs meerdere. Stuur ons je beste, leukste, slimste of interessantste ontwerp principes, algemene gedachten en visies, best en/of common practices, tips, trucks, architecturale aanbevelingen, quotes, en ga zo maar verder, was
het verzoek. Maar dan wel alles 100% Cloud gerelateerd. 

Nu, grofweg 5 maanden later is het boek bijna klaar en staat de officiële lancering voor de deur, op 7 juni 2019 om precies te zijn. Tijdens het E2EVC evenement in Berlijn zal het boek worden gepresenteerd aan de buitenwereld. Allereerst de paperback versie (ja, echt, een exemplaar die je vast kunt houden, kunt ruiken en waar je doorheen kunt bladeren), enkele maanden later gevolgd door een digitale PDF uitvoering.

Het goede doel

Het fysieke exemplaar zal te koop zijn in alle bekende Amazon winkels, online wel te verstaan. Hoewel de uiteindelijk prijs nog niet vaststaat lijkt het er op dat het boek om en nabij de 10 Euro zal gaan kosten. Maar… Dat is alleen omdat er kosten zijn verbonden aan het fysiek drukken van een boek, niets meer of minder. Bas en Christiaan verdienen er niets aan. Sterker nog, het boek is iets in prijs verhoogt (nog geen 2 Euro) om te kunnen doneren aan een goed doel, namelijk: One Laptop Per Child.

De digitale PDF versie zal
100% vrij van kosten zijn!
 

Een flinke klus

De afgelopen maanden hebben Bas en Christiaan een groot deel van hun eigen tijd in het boek project geïnvesteerd. Hoewel het overgrote deel van de inhoud bij anderen vandaan komt is het samenstellen van een boek, en alles wat daar bij komt kijken geen eenvoudige klus. Zonder al te veel in detail te treden, kunnen we in ieder geval vaststellen dat het de moeite waard is geweest. Het eindresultaat overtreft al hun verwachtingen en die van vele anderen! Je begrijpt, bij Salomon hebben we een kleine sneak peak gekregen.

Bas verteld “In totaal hebben er ruim 140 mensen aan het boek mee gewerkt, afkomstig uit 20 landen.  Van bedrijfseigenaren, tot aan helpdesk
medewerkers, je kunt het zo gek niet bedenken. Van enkele zinnen tot aan hele hoofdstukken, de inzendingen zijn heel divers wat het geheel erg leuk maakt om te lezen. Het boek beslaat ruim 300 bladzijden, en meer dan 150 inzendingen.”
 

Top content 

Ook inhoudelijk valt er niets te klagen, technisch (diep) inhoudelijke bijdrages, soms ook product/service specifiek (denk aan Office/Microsoft 365, de Windows Virtual Desktop, verschillende Azure en AWS services), algemene (toekomst) visies, diverse quotes (vaak erg grappig), praktijkvoorbeelden, tips en nog veel meer. Kortom, zeer de moeite waard voor iedereen die is geïnteresseerd in alles wat ‘Cloud’ te maken heeft.

Aanvullende heeft er een Cloud gerelateerd survey plaatsgevonden, ingevuld door bijna 200 personen waarvan de resultaten in het boek zijn opgenomen.

Trotse sponsor

Toen Bas ons vertelde wat hij en Christiaan van plan waren en vroeg of Salomon interesse had om hier aan mee te werken (in de vorm van sponsoring) hoefde we daar niet lang over na te denken – Natuurlijk willen we dat! En dus kunnen wij met trots melden dat wij een onderdeel uitmaken van dit fantastische initiatief.

Wij zijn al aan het aftellen. Zodra het boek publiekelijk verkrijgbaar is zullen we jullie hier zeker van op de hoogte stellen. En wie weet, als we elkaar een keer ergens tegenkomen of we hebben een afspraak staan, zou het zo maar kunnen zijn dat we een exemplaar bij ons hebben.

Last but not least wist Bas ons ook nog te vertellen dat er naast het boek al andere initiatieven in gang zijn gezet. Alles onder de vlag van Project Byte-Sized. 

Volg het twitter account op @ProByteSized en bezoek met enige regelmaat hun website www.bookprojectbytesized.com

Contact

Noordereinde 127a 1243
JL 's-Graveland

Telefoon: +31 850601282
E-mail: info@salomon-it.nl 

Interesse in regelmatige updates vanuit Salomon IT? Volg ons op LinkedIn.

Meest recente bericht