Applicatie lifecycle en delivery? Tijd voor een heroverweging

Wist je het al? 30 juni aanstaande treed de zogenaamde ‘end of life’ in werking voor wat betreft Citrix XenApp 6.5. En hoewel wij bij Salomon niet graag in hokjes, specifieke merken of producten denken is dit toch wel een belangrijke, we vertellen je graag waarom.

Citrix XenApp 6.5 wordt in Nederland (nog) door honderden bedrijven gebruikt – groot en klein. XenApp software biedt de mogelijkheid om applicaties en desktops te ‘publiceren’ welke vervolgens door tientallen gebruikers tegelijkertijd, vanaf hetzelfde server-systeem gebruikt kunnen worden. Een populaire en kost-effectieve manier om met je resources om te gaan.

Maar, end of life betekent tijd voor actie. Je wilt immers niet dat je gebruikers op systemen werken met software welke niet langer door Citrix en Microsoft worden ondersteund.

Wat is wijsheid?

Welke route kies je, en misschien nog wel belangrijker, wat past het beste bij je? Ga je voor het upgraden van je bestaande Citrix omgeving of sla je een compleet nieuwe weg in? De cloud is bijvoorbeeld een overweging, maar ook daarvoor geldt dat er meerdere wegen naar Rome leiden.

XenApp 6.5 slechts een voorbeeld. Het is altijd een goed idee om je van tijd tot tijd af te vragen of eerder gemaakte keuzes nog wel de juiste zijn en of je klaar bent voor wat komen gaat.

Kijk eens verder en denk anders!

Vandaag de dag bestaan er tientallen verschillende, en mogelijk efficiëntere manieren om je gebruikers te kunnen bedienen en om het leven van je IT-afdeling aangenamer te maken. Eén nadeel, de technologische ontwikkelingen volgen elkaar in een razend tempo op en het wordt steeds lastiger om door de bomen het bos te blijven zien. Iets waar we je graag bij helpen.

Misschien kan het wel veiliger, sneller, of een stuk goedkoper. Wij twijfelen er eerlijk gezegd niet aan. Hoe we tot een dergelijke conclusie komen? Dat doen we samen met jou!

Assessment en IT-roadmap

Samen kijken we naar je huidige IT-landschap, voeren we een (zeer) gedetailleerde assessment uit, inventariseren we eventuele uitdagingen, wensen en eisen en zorgen we voor een solide IT-roadmap plus de opvolging hiervan. Dit doen wij d.m.v. RaaS, oftewel: Roadmap as a Service. Geen aannames, maar feiten, zowel technologisch als beleidsmatig. Je wilt immers niet nu kiezen voor een product, oplossing, of aanpak om er vervolgens twee jaar later achter te komen dat je weer opnieuw moet beginnen.

Contact

Noordereinde 127a 1243
JL 's-Graveland

Telefoon: +31 850601282
E-mail: info@salomon-it.nl 

Interesse in regelmatige updates vanuit Salomon IT? Volg ons op LinkedIn.

Meest recente bericht