Bob Molenaar werkt vijf jaar bij Salomon IT

Bob Molenaar is vijf jaar bij Salomon IT: “Het werkplezier is er nog steeds”

Bob Molenaar viert dit jaar zijn vijfjarig jubileum bij Salomon IT en is tevens één van de partners binnen het bedrijf. We spraken met Bob over het partnerschap en zijn visie op de ontwikkeling en toekomst van Salomon. “Ik werk hier met veel plezier en blijf graag mijn beste beentje voorzetten om onze klanten te voorzien van de beste oplossingen en onze prominente positie binnen de IT-consultancy nog verder uit te bouwen.”

Goede klik

Na verschillende technische IT-functies, koos Bob in januari 2019 voor Salomon IT. “In mijn vorige functie was ik vooral met een product bezig en voelde ik me soms een beetje in een hokje gedrukt. Het was mijn ambitie om mij intensiever te richten op business consultancy, hier product onafhankelijk naar te kijken en meer te vertrekken vanuit de klanten in plaats van de techniek. Toen hoorde ik dat Salomon op zoek was naar mensen. Het profiel van de organisatie sprak me gelijk aan: een kleine en kennisrijke club met het gevoel, de ambitie en de energie van een start-up. Ik wilde niet meer naar een groot bedrijf met aandeelhouders. De goede klik met Abram Schermer en Eric Kuiper bevestigde al snel dat ik de juiste keuze had gemaakt. Ik ervaar Salomon nog steeds als een platte organisatie waar iedereen elkaar helpt en versterkt.”

Expert in cloud- en werkplekvraagstukken

Naast een stukje business consultancy en technisch projectmanagement is de belangrijkste specialiteit van Bob het begeleiden van klanten bij vraagstukken rondom de cloud en moderne werkplekken. “De transitie naar een nieuwe, hybride manier van werken is zeker vanaf de coronaperiode heel snel gegaan. Vaak bewust, maar soms ook onbewust. Altijd en overal kunnen werken is in, het klassieke datacenter en elke dag van negen tot vijf achter je vaste computer op kantoor zitten zijn uit. Waar het voor mijn periode bij Salomon nog ging om het verbeteren van Citrix-werkplekken, gaat het nu veel vaker over afscheid nemen van Citrix. We gaan steeds meer naar een flexibele totaalwerkplek die zich bijna overal kan bevinden. Het is leuk om organisaties bij die ontwikkeling te begeleiden en ze te helpen bij het maken van de juiste keuzes en het vinden van de ideale inrichting van hun flexibele IT-landschap.”

Geloof en binding

Wat betekent het volgens Bob om partner te zijn bij Salomon IT? “We zijn met zijn vieren en vullen elkaar prima aan. Elke partner heeft andere specifieke kwaliteiten, een eigen persoonlijkheid en bepaalde ambities. De verschillende kennisterreinen en persoonlijkheden versterken elkaar. Partner zijn betekent voor mij ook dat je een voortrekker bent binnen het bedrijf. Een brede verantwoordelijkheid dragen, eerlijk en transparant zijn, collega’s coachen en ondersteunen en een positieve bijdrage leveren aan onze positie binnen de IT-consultancy: dat is wat je van een partner mag verwachten. Partner zijn toont ook aan dat je gelooft in het bedrijf en er binding mee hebt. Het is overigens niet zo dat wij verkapte managers zijn. Ook de andere collega’s hebben inspraak en veel invloed op de koers die het Salomon-schip vaart.”

Nieuwe en interessante klanten binden

Hoe ziet Bob de toekomst van Salomon IT tegemoet? “Het voelt goed. We groeien nog steeds en hebben de laatste jaren mooie stappen gezet naar meer naamsbekendheid. Hopelijk kunnen we dat doorzetten en nog meer interessante klanten aan ons binden. Het is wel zo dat we niet groeien om te groeien. We hebben oog voor nieuw talent, maar nemen alleen mensen aan die echt bij onze organisatie passen. Dat zijn IT’ers die op zoek zijn naar veel professionele vrijheid en hongerig zijn naar kennis en inhoudelijke uitdagingen. Het helpt ook als je graag werkt in een informele organisatie waar iedereen elkaar kent en de communicatielijnen kort zijn. Qua specialiteiten blijft er een sterke focus op de cloud en willen we ons ook wat intensiever gaan richten op de adoptie en functionele behoefte van security.”

Meer weten?

Wil jij in contact komen met Bob of iemand anders van Salomon IT? Mail naar info@salomon-it.nl of bel +31 850601282.

Contact

Noordereinde 127a 1243
JL 's-Graveland

Telefoon: +31 850601282
E-mail: info@salomon-it.nl 

Interesse in regelmatige updates vanuit Salomon IT? Volg ons op LinkedIn.

Meest recente bericht