Dave Thijssen: ’Salomon toont niet alleen potentiële risico’s, maar ook vervolgstappen’

In de zorgsector is IT-Security van groot belang, aangezien er met gevoelige informatie gewerkt wordt. Wanneer je geen zicht hebt op de kwetsbaarheden, dan zet je de deur open voor mogelijke incidenten. Daarom schakelde Dave Thijssen, voormalig IT-manager bij de ViVa! Zorggroep, de hulp van Salomon IT Solutions in.

De ViVa! Zorggroep biedt zorg aan wie het nodig heeft, bij mensen thuis of in woon-zorgcomplexen. Het gaat onder meer om mantelzorgondersteuning, medische aandacht, huishoudelijke hulp of een tijdelijke opname.

Dit betekent dat er veel gevoelige informatie in de IT-systemen van de organisatie staan. Denk hierbij niet alleen aan namen van cliënten, maar ook aan medische gegevens. Een ware goudmijn voor een hacker, mocht hij via een, voor de organisatie onbekende, kwetsbaarheid binnen komen. “Bij zorgaanbieders staat IT-Security dan ook centraal”, stelt Thijssen.

Kwetsbaarheidstest

Het is dus belangrijk om zicht te hebben op de kwetsbaarheden en hoe wij deze kunnen verhelpen. Thijssen deed dit met behulp van Salomon IT. “Ik vertrouw deze partij en ik vertrouw de mensen die hier werken. “Ik ben bekend met hun kennis en expertise en zij kennen onze omgeving. Daarom zette ik hen in.”

“Met de vulnerabilityscan van Salomon IT krijgen we risico’s inzichtelijk”, aldus Thijssen. “Die risico’s presenteerde Salomon IT vervolgens aan de IT-afdeling, waarna we konden bepalen wat er gedaan moest worden en waar de prioriteiten lagen.”

De vulnerabilityscan bestaat uit verschillende stappen. Allereerst wordt de technische scope geduid en wordt er hierop een diepgaande scan uitgevoerd. De resultaten daarvan worden verzameld en geanalyseerd. Op basis daarvan wordt er door Salomon IT een rapportage gemaakt waarin er duidelijk naar voren komt welke risico’s er aanwezig zijn in onze IT-Infrastructuur. Daarna is het een kwestie van oppakken”

“De resultaten van de vulnerabilityscan geven aan welke onderdelen van de IT-Infrastructuur extra aandacht vereisen. Dit geeft aanknopingspunten om de procedures en kennis van medewerkers verder te verbeteren.”

Vervolgstappen

Thijssen werkt inmiddels niet meer bij de ViVa! Zorggroep, maar werkt zelfstandig IT-consultant en CIO. De werkzaamheden van Salomon IT raadt hij vanuit zijn expertise en ervaring dan ook van harte aan. “Salomon hielp me niet alleen om de kwetsbaarheden te duiden, maar ook om te ontdekken welke stappen ik daarna moet nemen.”

Contact

Noordereinde 127a 1243
JL 's-Graveland

Telefoon: +31 850601282
E-mail: info@salomon-it.nl 

Interesse in regelmatige updates vanuit Salomon IT? Volg ons op LinkedIn.

Meest recente bericht