Erik-Jan Pruntel: “Toegevoegde waarde belangrijker dan de gebruikte techniek”

Salomon verwelkomde op 1 april een nieuwe werknemer: Erik-Jan Pruntel. “Bij de derde keer dat ze me vroegen om me bij hun gelederen aan te sluiten, werd het wel eens tijd”, lacht hij.  

Pruntel was al geen onbekende bij Salomon. “Ik ken eigenaar Abram Schermer al tien jaar, en ook Eric Kuiper ken ik al een aantal jaren”, vertelt hij. Schermer leerde hij kennen toen diens toenmalige bedrijf Qwise ingehuurd werd bij het AMC, waar Pruntel toen als projectmanager werkzaam was. Eric Kuiper was al collega bij een eerdere werkgever. 

“Dat contact hebben we gehouden.” Bij deze eerdere werkgever hoopte Pruntel in een bekende omgeving terecht te komen, maar
uiteindelijk bleek het toch niet de plek voor hem. Vervolgens ging hij bij Telindus aan de slag, waar hij bleef tot hij eind vorig jaar besloot om naar Salomon IT Solutions te verhuizen. 

Thuiskomen 

“Toen zei Eric dat ze ruimte hadden voor nieuwe mensen, en vroeg hij of ik interesse had. Dat was de derde keer in tien jaar dat het me gevraagd werd, dus ik dacht: ‘Nu moet het er dan toch maar eens van komen’”, lacht hij. En dat bleek een goede keuze: “Het voelde als thuiskomen.” 

Pruntel laat duidelijk merken zin te hebben in zijn nieuwe projecten bij Salomon. “Het bedrijf heeft me altijd wel getrokken. Het
was eigenlijk altijd al wel duidelijk dat ik ooit hierheen zou gaan, maar de timing was eerder niet goed.”

 “Ik vind het leuk om te bouwen aan een organisatie en dat kan hier natuurlijk nog echt. Er zijn nog geen gebaande paden. Bovendien breng ik een dosis ervaring en expertise mee die ze nog niet in deze mate aan boord hadden, waardoor je je extra welkom voelt. Daarnaast kende ik een aantal mensen al en is de sfeer hier prettig. Ik weet hoe professioneel de mensen hier willen zijn en hoe gemotiveerd ze zijn om kwaliteit te leveren.” 

Project manager 

Pruntel werkte tot nu toe onder meer als project manager. “Maar ik werkte ook als consultant op dat vlak en maakte deel uit van het MT van Telindus Delivery met Projectmanagement in portefeuille”, voegt hij toe. “Die kennis en ervaring ga ik nu inzetten voor opdrachtgevers van Salomon IT maar zeker ook om Salomon IT verder te helpen met professionaliseren.”

Bij Salomon verwacht Pruntel echter vooral in het veld bezig te zijn. Daarbij ligt de focus met name op Cloud- en werkplekoplossingen. “Denk bijvoorbeeld aan Microsoft, Office, IT infrastructuren, Cloud en dergelijke. Maar project management is generieker en de technische diepgang ligt veel meer bij de technisch specialisten van Salomon. Persoonlijk vind ik de toegevoegde waarde van een oplossing belangrijker dan de gebruikte techniek.”

Contact

Noordereinde 127a 1243
JL 's-Graveland

Telefoon: +31 850601282
E-mail: info@salomon-it.nl 

Interesse in regelmatige updates vanuit Salomon IT? Volg ons op LinkedIn.

Meest recente bericht