Hoe kwetsbaar is jouw infrastructuur? Salomon assessments – deel 2

We kunnen er niet omheen, veiligheid staat hoog op de prioriteiten lijst van veel IT gedreven organisaties. Veiligheid is universeel, of je nu in de Retail actief bent, op de huizenmarkt, of een fabriek aanstuurt, de afhankelijkheid van IT middelen, en het risico wat hiermee gepaard gaat, is nog nooit zo groot geweest.

Lees ook:

Hoe staan we er eigenlijk voor?

Dat is een goede vraag. Veel bedrijven hebben geen goed beeld bij hoe veiligheid binnen hun eigen organisatie is geregeld – Dit terwijl een datalek, of het on-beschikbaar raken van de IT infrastructuur (data, digitale werkplek) cruciale gevolgen kan hebben, en niet alleen financieel. Tijd voor actie dus.

Zelfs als je er vrijwel zeker van bent dat je aan alles hebt gedacht, en dat de ‘zaken’ goed geregeld zijn kan het verstandig zijn om een zogenaamde ‘second opinion’ aan te vragen.

Het nieuws staat er vol mee, malware aanvallen, bedrijven die dagenlang ‘plat’ liggen, datalekken, en natuurlijk over niet al te lange tijd de boetes die als gevolg van de AVG opgelegd zullen gaan worden.

Op de vraag ‘bestaat bij jullie de behoefte om de kwetsbaarheid van je IT infrastructuur te meten en de daaraan gekoppelde risico’s in kaart te brengen’ wordt dan ook veelvuldig JA geantwoord.

Hoe pakken wij dat aan?

Salomon staat bekend om haar gedetailleerde assessments als onderdeel van de bredere roadmap propositie. Het inventariseren van mogelijke kwetsbaarheden, de daaraan gekoppelde risico’s, en het doorlichten van IT infrastructuren in het algemeen vormen hierbij geen uitzondering.

De voordeur stevig op slot, maar de achterdeur staat wagenwijd open? Helaas komen we deze vorm van ‘schijn veiligheid’ maar al te vaak tegen.

Net als bij iedere andere assessment is het vertrekpunt erg belangrijk, veiligheid kent nu eenmaal vele vormen. Door vooraf te bepalen waar de focus moet komen te liggen, welke knelpunten er eventueel al bekend zijn, en welke vragen er beantwoord moeten worden kunnen we er samen voor zorgen dat het gewenste resultaat bereikt wordt.

Heldere, begrijpbare rapportages

Ons kwetsbaarheden assessment biedt je alle informatie, geen verrassingen, geen onverwachte kosten maar gewoon weten waar je aan toe bent.

De resultaten van het assessment worden uiteen gezet in een management rapport, waarbij een duidelijke vertaling van de binaire data wordt gemaakt naar een leesbaar overzicht, én een technisch rapport waarmee je engineers direct aan de slag kunnen, al dan niet ondersteunt door Salomon.

Het rapport laat een overzicht zien van de geïnventariseerde kwetsbaarheden, gepaard met aanbevelingen en duidelijke vervolgstappen. Uiteraard worden deze gecategoriseerd op urgentie, nut en noodzaak.

Een heldere toelichting in het management rapport en een inhoudelijk, technisch overzicht geven je de handvatten die je nodig hebt om de volgende stap te maken naar een stabielere IT-infrastructuur.

Meer informatie?

We komen graag met je in gesprek om, geheel vrijblijvend, eens te praten over wat er bij jullie voor uitdagingen spelen. Wie weet kunnen we elkaar verder helpen.

Contact

Noordereinde 127a 1243
JL 's-Graveland

Telefoon: +31 850601282
E-mail: info@salomon-it.nl 

Interesse in regelmatige updates vanuit Salomon IT? Volg ons op LinkedIn.

Meest recente bericht