Klagende gebruikers en/of infrastructurele uitdagingen? Salomon assessments – deel 3

Gebruikers die klagen over lange inlog tijden, systemen die traag reageren, of applicaties die langzaam openen. Welke organisatie heeft ze niet? Helaas is het voor de meeste IT (beheer) afdelingen vaak lastig, en soms zelfs onmogelijk om te achterhalen waar de schoen wringt. Een configuratie fout, trage opslag, een netwerk issue misschien? En zo zijn en nog wel een aantal voorbeelden te noemen. Laat ons je helpen.

Lees ook:

Koffie!

Een gebruiker logt in en kan vervolgens twee koppen koffie drinken voordat hij of zij eindelijk een keer aan het werk kan. Ik overdrijf natuurlijk een beetje, maar een dergelijke situatie klinkt je vast bekent in de oren.

Het vervelende hierbij is dat het achterhalen van de onderliggende oorzaak over het algemeen (te) veel tijd in beslag neemt. Zeker als soort gelijke problemen zich vaker voordoen, bij meerdere gebruikers.

Dat kan ook anders!

Gebruikerservaring

Niet alleen het vrijwel direct kunnen achterhalen en inzichtelijk maken van knelpunten, maar ook een antwoord op de vraag hoe een gebruiker zijn of haar werkplek ervaart, wordt door veel organisaties als een waardevolle toevoeging gezien.

De vraag is alleen, waar moet je naar kijken, welke informatie verzamel je (op welke manier doe je dat?) en hoe kwantificeer je deze vervolgens?

De hele keten is hierbij belangrijk, je gebruikerservaring is nou eenmaal zo sterk als de zwakste schakel in het geheel.

Performance & health assessment

De volledige infrastructuur wordt doorgelicht en binnen slechts enkele uren zijn de eerste resultaten al zichtbaar.

Welke systemen worden het zwaarst belast (en waarmee), welke minder, of misschien wel niet? Welke (groepen) gebruikers hebben het, misschien wel continue zwaar te verduren, en waar wordt dat door veroorzaakt?

Is het de hypervisor die dwars ligt? Het netwerk misschien? Opslag? Zijn bepaalde systemen niet uitgerust met voldoende rekenkracht en geheugen? Een configuratie fout? De internet browser of een ander stuk software? Een combinatie van dit alles?

Het Salomon Performance & Health Assessment maakt inzichtelijk hoe de infrastructuur presteert en drukt de eindgebruikerservaring uit in objectieve getallen.

Op basis van de verzamelde informatie wordt inzichtelijk welke verbeterpunten er mogelijk zijn. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen het laag hangende fruit, en welke verbeterpunten er eventueel op de lange termijn te realiseren zijn.

Vervolgens kan hier gepaste actie op worden ondernomen. Samen, met de hulp van Salomon, door eigen personeel, of een partner naar keuze. Zoals altijd, geven wij het inzicht, en maak jij vervolgens de juiste keuze!

Voorkomen

Is beter dan genezen! Een waarheid als een koe. Door het bovenstaande proces continue (op de achtergrond) te herhalen, kunnen problemen in de toekomst worden voorkomen.

Zo wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van artificiële intelligentie waardoor de software naarmate de tijd vordert, slimmer wordt en zich aanpast aan jouw omgeving en je tijdig zal informeren als er iets dreigt fout te gaan.

Meer informatie?

We komen graag met je in gesprek om, geheel vrijblijvend, eens te praten over hoe we jullie hierbij verder kunnen helpen.

Contact

Noordereinde 127a 1243
JL 's-Graveland

Telefoon: +31 850601282
E-mail: info@salomon-it.nl 

Interesse in regelmatige updates vanuit Salomon IT? Volg ons op LinkedIn.

Meest recente bericht