“Maak je niet zo druk over de Cloud“

Overal waar er tegenwoordig discussies gevoerd worden over IT-ontwikkelingen gaat het over de Cloud. Een beetje Cloud, heel veel Cloud of wellicht helemaal naar de Cloud? 

Groot 

Het verbaast mij niet. “De Cloud” is zo groot geworden dat als je het over IT hebt en je Cloud niet noemt je bijna wordt uitgelachen. Je moet als IT verantwoordelijke dan ook wel stevig in je schoenen staan om tegengas te kunnen geven binnen je organisatie. Want ja, geen Cloud, dat is toch niet meer reëel?

Recentelijk raakte ik betrokken in een gesprek waarbij de IT-verantwoordelijke het minstens 20 minuten lang had over “de Cloud”, de mogelijkheden, de pracht en praal en dat, als het aan hem lag, ze er het liefst morgen al compleet in zouden duiken. Gelukkig zaten er ook mensen aan tafel die dat enthousiasme iets probeerde te temperen en hem adviseerde te beginnen met kleinere stapjes.

Maak je niet druk

Maar zo gaat het tegenwoordig, toch? Mensen horen enthousiaste verhalen, pikken dit op, herhalen dat op de werkvloer en voor je het weet ligt het op directieniveau en worden er vragen gesteld in de trant van “Waarom zitten wij nog niet in die Cloud?”

Mijn antwoord op die vraag is relatief simpel en kort: Maak je niet zo druk over de Cloud. – Eric Kuiper, Salomon IT

De Cloud is er, kun je er naartoe? Wellicht. Moet ik er naartoe? Misschien. Maar alsjeblieft, neem eerst de tijd om te kijken naar waar het om draait binnen jouw bedrijf. De mensen, je gebruikers, de daadwerkelijke kracht van jouw organisatie.

Functioneel

Geef je personeel de gelegenheid om aan te geven hoe zij willen werken en wat zij nodig hebben om hun werk te kunnen doen. Filter de eisen tegen de wensen, vergeet de onderliggende technologie, Cloud of anders en zorg ervoor dat je focust op functionaliteit.

Hou je op bestuursniveau bezig met IT-strategie, veiligheid en zorg voor een raamwerk waartegen je de wensen van je organisatie kunt spiegelen. It’s that simple!

Als hieruit blijkt dat je met “de Cloud”, in welke vorm dan ook, een groot deel van je functionele eisen en wensen kunt invullen, dan is dat mooi, prima zelfs. Maar doe het niet andersom. Mogelijk dwing je jezelf en je organisatie dan te veranderen om een oplossing tegemoet te komen. Dat kan toch nooit de bedoeling zijn!

Laat je de kop niet gek maken en concentreer je op het grote geheel. Is dit “geheel” nog niet helemaal duidelijk of moet hier nog over worden nagedacht, neem dan even contact op. Dan zorgen we daar samen voor.

Contact

Noordereinde 127a 1243
JL 's-Graveland

Telefoon: +31 850601282
E-mail: info@salomon-it.nl 

Interesse in regelmatige updates vanuit Salomon IT? Volg ons op LinkedIn.

Meest recente bericht