Microsoft Co-pilot: Wat is het en wat kan ik er mee?

In dit artikel duiken we dieper in op Microsoft CoPilot, een op AI gebaseerd productiviteitsprogramma dat jou als gebruiker dagelijks kan helpen met creativiteit, productiviteit en digitale vaardigheden.*

Microsoft CoPilot

Microsoft CoPilot is een innovatieve tool die profiteert van kunstmatige intelligentie om jou te ondersteunen tijdens het werken met bekende Microsoft-toepassingen zoals Word, Excel, PowerPoint, Teams en Outlook. De “copiloot” staat naast je en biedt assistentie op verschillende manieren.

Wat betekent dit voor mij?

Met hulp van slimme AI kan CoPilot op de achtergrond een enorme hoeveelheid gegevens analyseren, samenvattingen genereren en voorspellingen doen over onderwerpen waar je aan werkt. Bovendien kan de tool zelfs suggesties doen voor presentaties, e-mails en meer. Dit kan de productiviteit voor het genereren van dergelijke zaken verhogen en het creatieve proces versnellen.

Wat betekent dit voor mijn organisatie?

De introductie van CoPilot kan aanzienlijke voordelen bieden voor organisaties, maar het is belangrijk om een gedegen adoptieplan te hebben en de juiste voorbereidingen te treffen voor het gebruik van deze tool. Het waarborgen van data governance en het regelen van de juiste toegangsrechten zijn essentieel om ervoor te zorgen dat de tool effectief en compliant wordt gebruikt.

Daarnaast brengt CoPilot extra kosten met zich mee, dus het is belangrijk om te beoordelen of de investering opweegt tegen de productiviteitswinst en om eventueel extra budget vrij te maken voor implementatie en training.

Wie wel en wie niet?

Het is belangrijk om te overwegen welke gebruikers het meest kunnen profiteren van CoPilot en welke wellicht minder behoefte hebben aan deze functionaliteit. Gebruikers die minder digitaal vaardig zijn, moeten wellicht extra ondersteuning krijgen om de meer geavanceerde mogelijkheden van CoPilot te benutten.

De gebruikers adoptie

Een succesvolle implementatie van CoPilot vereist een zorgvuldige gebruikersadoptie. Het kan overweldigend zijn voor gebruikers om ineens suggesties en assistentie van CoPilot te ontvangen, dus het is belangrijk om de juiste training en begeleiding te bieden. Het definiëren van coaches, key-users en het betrekken van digitaal vaardige gebruikers kan helpen bij een soepele en efficiënte lancering.

Ondersteuning van Salomon IT

Bij Salomon bieden we ondersteuning rondom alle aspecten van de implementatie van CoPilot, inclusief aanbesteding, projectbegeleiding en de training van eindgebruikers. Neem gerust contact met ons op als je hulp nodig hebt bij het maximaliseren van de voordelen van Microsoft CoPilot voor jouw organisatie. Bel ons hiervoor op +31850601282 of vul ons contactformulier in.

 

Contact

Noordereinde 127a 1243
JL 's-Graveland

Telefoon: +31 850601282
E-mail: info@salomon-it.nl 

Interesse in regelmatige updates vanuit Salomon IT? Volg ons op LinkedIn.

Meest recente bericht