Moderne technologieën brengen moderne uitdagingen met zich mee

Daar waar de eerste industriële revolutie zorgde voor grote veranderingen op het gebied van arbeidsverhoudingen en zelfstandigheid, en hiermee een volslagen nieuwe manier van ‘werken’ introduceerde, is de digitale revolutie, ook wel de vierde industriële revolutie genaamd, verantwoordelijk voor een hele nieuwe reeks uitdagingen.

Aan de galg

De eerste industriële revolutie kende een allesbehalve soepele start. Met enige regelmaat werd er stevig gedemonstreerd en ontstonden er opstanden van werkeloos geworden thuiswerkers die gepaard gingen met veel geweld. De machines uit die tijd moesten het vaak ontgelden en werden van tijd tot tijd volledig vernield met alle gevolgen van dien. Met name voor de onruststokers in kwestie – een veroordeling tot de galg was hierbij geen uitzondering.

Gelukkig is dat vandaag de dag wel anders. Steeds vaker zien we juist de voordelen van digitalisering in en helpt het om ons werk effectiever en efficiënter uit te kunnen voeren. Van een bedreiging is dan ook zelden sprake.

Zo zijn de meeste van ons wel bekend met Office365, en vliegen kreten als Cloud computing en Software as a Service, of SaaS je om de oren alsof het de normaalste zaken van de wereld zijn, maar, schijn bedriegt.

Moderne uitdagingen

Hoewel de uitdagingen rondom de hier boven genoemde technologieen van een ander kaliber zijn dan, pak ‘m beet 275 jaar geleden, zijn ze er wel degelijk.

Het vervelende hierbij is vaak dat eerst voldoende personen er hinder aan ‘moeten’ ondervinden voordat duidelijk wordt dat er iets fout zit en er onderzoek wordt gedaan naar de oorzaak. Dus eerst investeren, om er vervolgens achter te komen dat deze moderne technologieen ook een negatieve keerzijde (kunnen) hebben.

Neem ‘de Cloud’ als voorbeeld. Het lijkt allemaal eenvoudig, een paar keer klikken en klaar. Niet langer nodig? Dan zetten we de services uit en betalen we niet langer. Helaas wordt de klant vaak niet, of niet goed genoeg voorgelicht als het gaat om zaken als: data plaatsing en eigendom, applicatie compatibiliteit, de impact op je gebruikers, de IT-afdeling en eventuele processen, veiligheid, internetverbindingen, of wat de gevolgen zijn als hier verkeerde keuzes in worden gemaakt.

Hybride uitdagingen

Ook in een hybride scenario waarbij Office365 in de vorm van een SaaS-dienst wordt afgenomen loopt men achteraf regelmatig tegen grote problemen aan. Vertragingen, additionele kosten, en frustraties (op verschillende niveaus) zijn het gevolg. Onnodig en zonde van de tijd en energie – laat ons je voorlichten.

Geef ons 60 minuten en een lekkere kop koffie en we nemen je mee in onze reis zodat je beslagen ten ijs kunt komen. Een volgende stap zetten kan iedereen, de juiste stap zetten is waar de winst ligt.

Contact

Noordereinde 127a 1243
JL 's-Graveland

Telefoon: +31 850601282
E-mail: info@salomon-it.nl 

Interesse in regelmatige updates vanuit Salomon IT? Volg ons op LinkedIn.

Meest recente bericht