Maak kennis met de nieuwste Salomon-partner: Kasper de Nooijer

Kasper de Nooijer is de nieuwste Salomon-partner: “Investeren in de toekomst vanuit onze unieke bedrijfscultuur”

Kasper de Nooijer is Enterprise Architect bij Salomon IT en tevens onze nieuwste partner. We spraken met hem over het partnerschap, zijn specialistische expertise en de ontwikkeling van Salomon IT.

Zelfstandigheid en senioriteit binnen een platte organisatie

Kasper begon in de onsite-support van een ICT-dienstverlener en groeide in de loop van zijn carrière door naar de rol van Enterprise Architect. In 2019 kwam hij in contact met Erik-Jan Pruntel van Salomon IT: “Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en zag een bericht op LinkedIn. Dat leidde tot een goed gesprek. Het profiel van de functie en het karakter van het bedrijf klonken gelijk interessant: veel zelfstandigheid, een grote senioriteit en een kleine, platte en kennisrijke organisatie. Na contact en een goede kennismaking met de andere mensen binnen Salomon, ben ik hier in oktober 2019 begonnen als Enterprise Architect.”

Het beste van twee werelden

Volgens Kasper heeft Salomon de hoge verwachtingen die hij koesterde zeker waargemaakt. “Je profiteert hier van het beste van twee werelden. Ik werk grotendeels op dezelfde manier als een ondernemer. Je zoekt samen met de organisatie eigen opdrachten en interessante klanten. Je hebt bovendien veel invloed op welke klussen je graag wilt doen en hoe je jouw werkzaamheden invult. Daar hoort, net zoals bij het ondernemerschap, ook veel verantwoordelijkheid bij wat betreft het leveren van kwaliteit. Tegelijkertijd heb ik met een vast salaris en veel ondersteuning van de organisatie bij het uitvoeren van mijn werk ook een stukje zekerheid.”

Een sterk fundament bouwen

Als Enterprise Architect is Kasper vooral bezig met het ontwerpen van IT-omgevingen die op applicatie-, bedrijfs-, data- en procesniveau een logisch en goed werkend geheel vormen. “Ik moet ervoor zorgen dat die onderdelen goed op elkaar aansluiten en help organisaties bij het maken van keuzes en plannen voor de lange termijn. Alle componenten, zoals security, informatiesystemen en applicaties, moet je inbedden in het grotere geheel.”

Toekomstbestendigheid is ook belangrijk bij het ontwikkelen van een goede, robuuste IT-architectuur. “IT-behoeften en -wensen kunnen veranderen, wat ook gevolgen heeft voor de architectuur. Vergelijk het met een huis. Onze huidige woonsituatie is prima voor mijn vriendin, mij en mijn jonge dochter. Maar als mijn dochter ouder wordt, krijgt ze andere behoeften. Denk aan een grotere kamer waar ze haar eigen ding kan doen. Of een grotere tuin waar ze een feest voor vrienden kan houden. Op zo’n moment moet je de inrichting ook veranderen. Ga je een stukje aanbouwen? Of ga je de slaapkamer groter maken binnen de bestaande ruimte, met het gevolg dat de badkamer wat kleiner wordt? Je maakt keuzes die het grote geheel veranderen. Voor een IT-omgeving en -inrichting geldt hetzelfde als je bedrijf groeit of zich op nieuwe markten stort.”

Investeren in het bedrijf en de mensen

Wat betekent het volgens Kasper om partner te zijn bij Salomon IT? “Als partner heb je meer invloed op de strategie en keuzes die we maken. Waar gaat de organisatie naartoe en hoe komen we daar? Maar verder is er weinig verschil met de andere medewerkers. Iedereen heeft hier inspraak en kan met eigen ideeën komen. De partners wegen alle voors en tegens en maken de keuze. We zijn geen ‘managers’ van de andere teamleden en houden ons ook gewoon bezig met werkzaamheden voor de klanten. Daarnaast is het partnerschap een investering in het bedrijf die staat voor commitment aan de toekomst van de organisatie.”

Continu blijven innoveren

Kasper heeft Salomon IT in de vier jaar dat hij bij het bedrijf werkt serieuze stappen zien maken. “We zijn qua naamsbekendheid zeker gegroeid en hebben verschillende stappen gezet richting verdere professionalisering. Onze dienstverlening draaide al goed, maar is nog verder bijgeslepen. Continu verbeteren en innoveren zit in ons bloed. Een goed voorbeeld is het vastleggen van de Salomon-werkwijze in onze V6-projectmethodiek. Die biedt een uitstekende en overzichtelijke standaard voor bedrijven die bezig zijn met digitale transformatie. Het model is uniform bruikbaar voor organisaties die zich in heel verschillende fases van hun digitale groeiproces bevinden.”

Gevestigde naam

Hoe ziet Kasper het perspectief van Salomon IT en zijn eigen toekomst binnen het bedrijf? “Ik blijf hier nog wel een paar jaar zitten. Doel is om mijn kennis en kunde nog verder te verbreden en verdiepen, maar ook om mensen stappen te laten zetten van medior naar senior. Security is een vakgebied waar ik graag nog wat dieper in zou duiken. Maar ik ben wat mijn carrièrepad betreft geen superstrakke planner. Iets komt op mijn pad, waarna ik er met volle overgave mee aan de gang ga.

Wat betreft de organisatie Salomon: we zullen snel een behoorlijke naam hebben en een gevestigde partij zijn binnen de IT-consultancy. We krijgen meer en grotere klanten. Dit betekent ook dat we actiever werven en dat ons personeelsbestand groeit, maar de mensen die we aannemen moeten wel het Salomon-DNA hebben. Het persoonlijke karakter van de organisatie en goede contact met de medewerkers blijven we zorgvuldig bewaken en behouden. “Dat betekent dat je niet alleen hard werkt, maar ook op zijn tijd leuke dingen met elkaar doet en persoonlijke aandacht blijft geven aan de collega.”

Wil jij in contact komen met Kasper of iemand anders van Salomon IT? Mail naar info@salomon-it.nl of bel +31 850601282.

 

Contact

Noordereinde 127a 1243
JL 's-Graveland

Telefoon: +31 850601282
E-mail: info@salomon-it.nl 

Interesse in regelmatige updates vanuit Salomon IT? Volg ons op LinkedIn.

Meest recente bericht