Werkplek en applicatie lifecycle management – slim inventariseren doe je zo!
Alle technologische ontwikkelingen ten spijt, hebben de meeste organisaties anno 2018 vaak geen duidelijk zicht op van hun huidige IT-infrastructuur.
Lees ook:
- Ben je klaar voor de toekomst? Salomon assessments – deel 1
- Hoe kwetsbaar is jouw infrastructuur? Salomon assessments – deel 2
- Klagende gebruikers / infrastructurele uitdagingen? Salomon assessments – deel 3
Bijvoorbeeld…
Welke applicaties en machines worden bijvoorbeeld veel, weinig, of misschien wel helemaal niet gebruikt? Hoe kunnen we efficiënter gebruik maken van bestaande resources en licenties? Hoe is het gesteld met de veiligheid? Zijn mijn gebruikers tevreden?
Dit soort vraagstukken en meer komen we met enige regelmaat tegen. Best zonde, want hier valt op eenvoudige wijze veel winst te boeken.
In de komende weken gaan we uitgebreider in op onze growth, kwetsbaarheden, en performance assessments.
Slim inventariseren, een voorbeeld…
Door slim om te gaan met het inventariseren en monitoren van de hier bovengenoemde componenten, krijgen we (onder andere) inzichtelijk welke applicaties en werkplekken niet tot nauwelijks worden gebruikt. En hoe zwaar, of juist niet deze systemen worden belast. Zo kan men flink besparen op zowel directe kosten als op de inzet van personeel.
Denk bijvoorbeeld aan het (onnodig) gebruik van computer hardware – stroom, koeling, en afschrijving, het bijbehorende besturingssysteem, de maandelijkse of jaarlijkse (applicatie) licentiekosten, het onderhouden, monitoren, patchen en updaten van al deze onderdelen, en zo zijn er nog wel een aantal voorbeelden te benoemen.
Hoewel een inventarisatie als deze (zie boven en onder) bedoelt is als voorbeeld geeft het wel een goede indicatie van de mogelijkheden.
Hoe doen we dat dan?
De vraag is alleen, hoe breng je dit alles op een efficiënte en kosten effectieve manier in kaart zodat je tot gerichte acties kunt overgaan?
Salomon maakt gebruik van specialistische software. Door de eenvoud van opzet en configuratie, zijn we in staat om binnen slechts enkele uren een volledig werkende (eventueel tijdelijke) omgeving, ook wel bekend als Proof of Concept (PoC) op te zetten. Al de volgende dag kunnen we de eerste resultaten inventariseren en bekijken, waarbij we gebruikmaken van overzichtelijke rapportages.
Aan de slag
Door hier vervolgens planmatig mee aan de slag te gaan, onder andere door het uit-zetten/faseren van Pc’s, de-installeren van applicaties etc. besparen onze cliënten in het beste geval tot wel tienduizenden Euro’s op maand/jaar basis. Naast het financiële voordeel komt er voor de verschillende beheer afdelingen ook veel meer ruimte vrij voor overige werkzaamheden.
Het bovenstaande kunnen we voor alle type, en door Microsoft ondersteunde Windows besturingssystemen op zowel desktop als server gebied, Apple (Mac OSX) machines, verschillende uitvoeringen van Linux en/of Unix, plus een aantal type thin clients, inclusief de daarop actief zijnde applicaties – fysiek en virtueel, on-premisses en in de Cloud.
Geen overbodige luxe, aangezien de ontwikkelingen en vernieuwingen op IT-gebied elkaar in een razend tempo opvolgen. Iets wat voor de gemiddelde IT-afdeling bijna niet is bij te houden.
Contact
Interesse in regelmatige updates vanuit Salomon IT? Volg ons op LinkedIn.
Meest recente bericht
Creatieve IT-expert voelt zich thuis bij Salomon IT
Jeroen van der Valk is sinds juli actief bij...
Wat is een IT-roadmap? Ontdek waarom jouw bedrijf dit nodig heeft
Het opstellen van een gedegen IT-roadmap kan een...