Zo’n bedrijf zijn wij!

Het overkomt iedereen wel een keer, een situatie waarbij de gezondheid van iemand in je directe omgeving aandacht van je nodig heeft. Bij mij (Eric) speelde zeer recentelijk eenzelfde situatie.

Zonder in te zoomen op de details, wil ik graag even kort stil staan hoe daar binnen mijn organisatie (Salomon) en netwerk op gereageerd werd.

Vanuit Salomon werd er als eerste gevraagd hoe het met mij ging, en natuurlijk ook hoe het met de persoon in kwestie was gesteld. “Heb je iets nodig of kunnen we iets voor je doen?” werd er meteen vanuit mijn management gevraagd.

Van het een op het andere moment waren zaken als calamiteiten en zorgverlof voor mij geregeld. Zonder dat ik daar om hoefde te vragen, en alsof het de normaalste zaak van de wereld was, regelde ze dat gewoon.

Pittig

De week erna is zeer pittig geweest, want je wil beide werelden, zakelijk en privé, niet tekort doen. Iedereen binnen Salomon is op dat moment bereidt een stapje harder te lopen en bij te springen indien en waar nodig.

Op dagelijkse basis werd door diverse collega’s gevraagd hoe het ging, of er al verbetering was en of er iets door hen gedaan kon worden. Niet alleen voor mij maar ook voor mijn familie.

Familie… Bij dat woord wil ik wel even stilstaan. Als je Google gebruikt om hiernaar te zoeken dan kom je diverse betekenissen tegen. Bijvoorbeeld:

het geheel van de personen die men als bloed- en aanverwanten beschouwt

Zo zijn er nog vele andere vertalingen van dit woord. Maar deze vind ik wel heel mooi.

Waarom dan?

Nou, omdat ik er ondertussen van overtuigd ben, bevestigd door de acties van de afgelopen periode, dat ik werk met familie.

Natuurlijk is er werkdruk. We willen allemaal graag de beste zijn en goed presteren zodat ons bedrijf groeit en sterker wordt. Maar aan het einde van de dag doe je dat omdat je gelooft in de kracht van het bedrijf en de mensen met wie je mag werken. En dat doe ik, ik geloof daar oprecht in.

Dus nee, wij zijn geen familiebedrijf, maar wel een bedrijf dat gebaseerd is op familie, inclusief de normen en waarden die daar bij horen. Ik ben daar ontzettend trots op en dankbaar voor.

Oh, en met de gezondheid van de persoon in kwestie gaat het, omdat ik daar tijd en ruimte voor kreeg, inmiddels weer een stuk beter.

Contact

Noordereinde 127a 1243
JL 's-Graveland

Telefoon: +31 850601282
E-mail: info@salomon-it.nl 

Interesse in regelmatige updates vanuit Salomon IT? Volg ons op LinkedIn.

Meest recente bericht