Bas van Kaam verrijkt Salomon met nieuwe ideeën

Bas van Kaam is per 1 mei de nieuwe senior business consultant van Salomon. “Het is een jong, dynamisch en ambitieus bedrijf met veel ruimte voor eigen initiatief, iets wat me erg aanspreekt” vertelt een enthousiaste Van Kaam.

Van Kaam werkte eerder zeven maanden bij Liquidware, een grote Amerikaanse software leverancier, als pre-sales director. “Maar dat bleek niet de juiste functie voor mij”, vertelt Van Kaam. “Erg jammer, maar dat soort dingen gebeuren soms” voegt hij toe.

Maar het was wel een plek waar hij al contact had met Eric Kuiper van Salomon. “Salomon is een belangrijke partner van Liquidware, Eric en ik spraken elkaar dan ook regelmatig. In het verleden zijn we beiden werkzaam geweest voor Qwise, ook daar was de chemie altijd al dik in orde”

“Toen ik besloot om Liquidware te gaan verlaten en nadacht over mijn volgende stap, was Salomon voor mij een logische eerste keuze. Ik ken de meeste mensen van Salomon al enige tijd en we hebben in het verleden altijd goed samengewerkt. Met name hun visie en ‘gretigheid’ is iets waar ik me erg comfortabel bij voel”

Over de komst van Bas van Kaam vertelt Eric Kuiper het volgende “Van Bas zijn kracht zijn wij altijd al overtuigd geweest. De combinatie van zijn kennis en expertise samen met de propositie van Salomon belooft prachtige resultaten op te leveren.”

Eigen inbreng

“Salomon doet het allemaal net even anders. Zo gaan we bijvoorbeeld met de klant en haar partners rond de tafel om de beste resultaten te boeken”, aldus van Kaam over zijn besluit om naar Salomon te gaan. “Daardoor zien we anderen niet als directe concurrenten, maar als collega”

Maar ook de ruimte voor eigen inbreng vindt Van Kaam erg belangrijk. “Er is veel ruimte voor creativiteit. Voorstellen met betrekking tot nieuwe diensten, of om bestaande diensten te verbeteren worden met open armen ontvangen”

“Neem bijvoorbeeld onze roadmap-dienst, hiermee helpen we onze klanten stapsgewijs op de juiste weg, zowel beleidsmatig als vanuit een technisch oogpunt. Maar hier stopt het niet, momenteel werken we aan RaaS: Roadmap as a Service. Ik kan er nog niet teveel over kwijt, maar het concept is volledig nieuw en nog niet eerder gedaan”, aldus Van Kaam.

Kritisch

“Wat ik vooral belangrijk vind, is om anders tegen dingen aan te kijken”, sluit Van Kaam af. “Moderne technologieën brengen nu eenmaal moderne uitdagingen met zich mee. Helaas wordt dit vaak over het hoofd gezien of is het simpelweg niet bekent bij de betrokken partijen. Zonde, want dat scheelt enorm veel tijd en energie achteraf. Ja, wij kijken anders tegen dingen aan, daarin is Salomon volgens mij echt onderscheidend.”

Contact

Noordereinde 127a 1243
JL 's-Graveland

Telefoon: +31 850601282
E-mail: info@salomon-it.nl 

Interesse in regelmatige updates vanuit Salomon IT? Volg ons op LinkedIn.

Meest recente bericht