Even voorstellen, de persoon achter de professional – mijn collega: Bob Molenaar

Mijn collega’s zijn gezellige, hardwerkende, en kundige personen. Ok, een tikkeltje eigenwijs zo nu en dan maar ook dat heeft zo zijn charmes. Als groep lopen we over met ideeën, hebben we daar een eigen mening over, maar komen we er eigenlijk altijd wel uit. Ik hoor je denken, ja, dat roepen ze allemaal. Juist om die reden wil ik jullie in de komende weken/maanden voorstellen aan een aantal van mijn directe collega’s, oftewel: de persoon achter de professional – kort maar krachtig.

Wie ben je, en wat doe je? Stel jezelf kort voor.

Mijn naam is Bob Molenaar, ik ben 43 jaar, getrouwd en heb 2 kinderen (3 en 9 jaar). Bij Salomon IT ben ik werkzaam als Business Consultant en hou ik me vooral bezig mijn klanten te helpen tijdens technische verander projecten en om een visie/strategie te bepalen voor de komende jaren.

Hoe ben je bij Salomon terecht gekomen?

Via Bas van Kaam (die ik ken vanuit de EUC community) ben ik in contact gekomen met Salomon. Er was na de eerste gesprekken direct een klik met de mensen die ik gesproken heb en het bedrijf wat Salomon is.

Hoe zou je, in maximaal 3 zinnen, Salomon omschrijven?

Kleine maar fijne organisatie met slimme mensen die op een pragmatische en onafhankelijke manier het beste advies mogelijk wil overdragen aan haar klanten. Een bedrijf met een hoop potentie waar ik al mijn ambitie en kennis/ervaring in kwijt kan.

Hoe zou je, jezelf in maximaal 3 zinnen omschrijven?

Iemand met een berg ervaring binnen verschillende bedrijven en diverse (IT) rollen, die kritisch durft te zijn en “out of the box” kan denken. Goed in het vertalen van (complexe) IT vraagstukken naar de business/management

Terugkijkend over de afgelopen 3 tot 6 maanden, wat is het leukste wat je hebt meegemaakt? Werk en/of privé gerelateerd. Mag ook allebei.

Mijn overstap naar Salomon was wel het leukste (en ook spannendste) wat ik dit jaar gedaan heb. Na bijna 14 jaar bij dezelfde werkgever te hebben gezeten is het leuk en spannend om in een nieuwe omgeving terecht te komen. Tot nu toe maakt het mijn verwachtingen waar en doe ik elke dag leuke dingen.

Waar zie je, jezelf over ongeveer vijf jaar? Wat doe je dan, of wat wil je graag bereikt hebben?

Zover ben ik momenteel nog niet aan het kijken. Mijn focus ligt nu op mijn draai vinden binnen Salomon zodat ik daar mijn kennis en ervaring zo goed mogelijk kan benutten. Ik zou over 5 jaar wel weer (people) management een onderdeel willen laten zijn van mijn taken binnen Salomon en-of bij onze klanten.

Ben je ergens (heel) goed in? Een hobby misschien. Zo ja, wat dan?

Was er nooit (heel) goed in maar ik speel nog altijd graag een potje basketbal. Helaas zorgen beperkte tijd en slechte knieën ervoor dat ik dit te weinig kan doen.

Waar kunnen we je voor wakker maken?

Ik ben erg gesteld op mijn nachtrust, dus ik heb liever dat je me lekker laat slapen. Mijn kinderen maken me al elke dag vroeger wakker dan ik zou willen.

Voor welke eigenschappen ben je allergisch?

Kan slecht tegen mensen die in problemen denken in plaats van oplossingen.

Welke vraag ben ik vergeten te stellen? En… wat is het antwoord?

Nee, je bent niks vergeten te vragen.

Wil je verder nog iets kwijt?

Cloud is niet altijd de oplossing en vermijd lift & shift naar de Cloud.

Contact

Noordereinde 127a 1243
JL 's-Graveland

Telefoon: +31 850601282
E-mail: info@salomon-it.nl 

Interesse in regelmatige updates vanuit Salomon IT? Volg ons op LinkedIn.

Meest recente bericht