Even voorstellen, de persoon achter de professional – mijn collega: Eric Kuiper

Mijn collega’s zijn gezellige, hardwerkende, en kundige personen. Ok, een tikkeltje eigenwijs zo nu en dan maar ook dat heeft zo zijn charmes. Als groep lopen we over met ideeën, hebben we daar een eigen mening over, maar komen we er eigenlijk altijd wel uit. Ik hoor je denken, ja, dat roepen ze allemaal. Juist om die reden wil ik jullie in de komende weken/maanden voorstellen aan een aantal van mijn directe collega’s, oftewel: de persoon achter de professional – kort maar krachtig.

Wie ben je, en wat doe je? Stel jezelf kort voor.

Mijn naam is Eric Kuiper, ik ben 36 jaar, heb een prachtige zoon en ben zeer gelukkig getrouwd. Ik ben woonachtig te Haarlem. Binnen Salomon ben ik verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van ons bedrijf, het verbeteren van onze diensten en het commercieel uitbouwen en verzorgen van onze klanten.

Hiernaast mag ik mij bezig houden met marketing en met het proces omtrent het aannemen van nieuwe collega’s. Dit alles is samengevat in de functie van Business Leader.

Hoe ben je bij Salomon terecht gekomen?

Ik heb jaren geleden het genoegen gehad om bij een prachtig bedrijf te gaan werken genaamd Qwise. Dit bedrijf werd toen gerund door Abram Schermer. In 2015 heeft hij, na een overname, besloten weer zelf te gaan ondernemen.

Een van de bedrijven die hij heeft opgestart is Salomon. Toen wij in gesprek kwamen over het mogelijk weer samen gaan werken aan nieuwe uitdagingen was voor mij de keuze snel gemaakt!

Hoe zou je, in maximaal 3 zinnen, Salomon omschrijven?

Een frisse startup met de kracht en ervaring van een volwassen bedrijf. Een organisatie die waarde hecht aan lange relaties, en die staat voor kwaliteit, kennis en kunde.

Hoe zou je, jezelf in maximaal 3 zinnen omschrijven?

Ik probeer elke dag te genieten. Zowel in het werk als privé. Ik denk dat deze balans zeer belangrijk is als je een gelukkig leven wilt leiden. Verantwoordelijkheid en betrokkenheid zijn beide zaken die ik hoog in het vaandel draag.

Terugkijkend over de afgelopen 3 tot 6 maanden, wat is het leukste wat je hebt meegemaakt? Werk en/of privé gerelateerd. Mag ook allebei.

In het afgelopen jaar heb ik ons team versterkt zien worden met nieuwe collega’s. Dit draagt direct bij aan de positiviteit en professionaliteit binnen ons bedrijf. Hierdoor groeien we weer dichter naar onze doelstellingen toe. Het geeft mij een erg goed gevoel om hier zo nauw bij betrokken te zijn.

Daarnaast geniet ik elke dag van mijn gezin en vrienden. Rijk zijn kun je op meerdere manieren meten. Ik heb een prachtig gezin, mooie familie en geweldige vrienden. Ik prijs mij dus zeker rijk!

Waar zie je, jezelf over ongeveer vijf jaar? Wat doe je dan, of wat wil je graag bereikt hebben?

Over 5 jaar zou ik graag nog meer richting Business Development doorgroeien. Ik merk dat het ondernemende in mij aan alle kanten kriebelt en ik kan dat nu al erg goed binnen Salomon kwijt. Ik wil hier erg graag in doorgroeien en daarmee Salomon naar een hoger niveau brengen.

Ben je ergens (heel) goed in? Een hobby misschien. Zo ja, wat dan?

Waar ben je heel goed in? Dat is toch wel lastig om over jezelf te zeggen. Ik denk dat ik een goede vader, vriend en echtgenoot ben. Daarnaast hoop ik een goede collega te zijn voor de mensen met wie ik mag werken.

Waar kunnen we je voor wakker maken?

Een mooie motortour. Lekker op de motor springen en met een leuke groep een prachtige tocht maken. Even geen techniek, telefonie of ander afleiding maar juist even alleen bezig zijn met de weg voor je. Heerlijk!

Voor welke eigenschappen ben je allergisch?

Ik ben erg allergisch voor mensen die alleen maar iets roepen om hun eigen ego te horen praten. Hier zit geen toegevoegde waarde in. Zeker als je dan ook nog je stem moet verheffen om je punt te maken. Ook naast je schoenen gaan lopen snap ik niet. Blijf gewoon met beide benen op de grond staan en wees oprecht in je bedoelingen.

Welke vraag ben ik vergeten te stellen? En… wat is het antwoord?

Als je één dag met iemand mag ruilen, met wij zou je dan willen ruilen? Ik zou in dat geval wel een dag in de schoenen van Barack Obama willen staan toen hij nog president was. Ik ben altijd erg onder de indruk geweest van hem op diverse gebieden. Ik denk dat je na 24 uur in zijn schoenen de opleiding van je leven krijgt.

Wil je verder nog iets kwijt?

Ik geloof er in dat je maar zo goed bent als de mensen die je om je heen hebt. Zowel op het werk als in mijn privé leven weet ik dat ik deze mensen om mij heen heb en daardoor de beste versie van mijzelf kan zijn.

Heb jij ook een vraag voor Eric? Je vindt hem o.a. hier:

Contact

Noordereinde 127a 1243
JL 's-Graveland

Telefoon: +31 850601282
E-mail: info@salomon-it.nl 

Interesse in regelmatige updates vanuit Salomon IT? Volg ons op LinkedIn.

Meest recente bericht