Nieuwsbericht: Bas van Kaam is benoemd tot Microsoft MVP!

Most Valuable Professional, dat is waar de afkorting MVP voor staat. Een status, of award welke door Microsoft wordt uitgereikt aan professionals met een bovengemiddeld kennisniveau van bepaalde Microsoft oplossingen. Of “Een elite groepje vakidiooten” volgens Bas. Maar dat is niet het enige. Het publiekelijk delen van die kennis dat is waar het echt om gaat. En dat doet Bas, keer op keer, en dat viel op.

De voordelen

Door anderen te helpen, vragen te beantwoorden, feedback te geven, artikelen te schrijven, te presenteren, enzovoorts. Bijdragen kan, en doet Bas op veel verschillende manieren. Als “MVP’er” krijg je toegang tot verschillende, zogenaamde “perks”. Voordelen die je als IT-professional verder kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan het gratis mogen gebruiken van vrijwel alle beschikbare Microsoft Software, een premium LinkedInaccount, Azure credits en nog veel meer. Een leuke bijkomstigheid.

De daadwerkelijke toegevoegde waarde zit hem in de inzage van de verschillende (product) ontwikkelingen binnen Microsoft. Het stellen van een vraag over een bepaald product, een bepaalde technologie, of een andere (aanstaande) ontwikkeling word je in ene erg makkelijk gemaakt. Sterker nog, in veel gevallen is het stellen van een vraag niet eens nodig, maar word je uitgenodigd. Niet alleen heb je toegang tot verschillende productmanagers/experts binnen Microsoft, ook de MVP “community” is een extreem waardevolle, bijna onuitputtelijke bron van informatie. Als je een beetje moeite doet is er vrij weinig waar je niet achter kunt komen. Natuurlijk valt een deel van deze informatie onder een zogenaamde NDA (Non Disclosure Agreement) die door iedere MVP’er moet worden getekend, maar dan nog, absoluut de moeite waard” Aldus Bas.

Categorie

Bas valt binnen de MVP-categorie “Enterprise Mobility”, met name vanwege zijn bijdragen rondom de Windows Virtual Desktop (WVD) propositie waar veel over is te doen de laatste maanden. Een gloednieuwe, op Microsoft Azure gebaseerde Clouddienst die het virtualiseren en aanbieden van applicaties en desktops sterk vereenvoudigd, en alles wat daarbij komt kijken. 

Op deze pagina vind je Bas zijn publiekelijke MVP-profiel.

Cloud Technologist

Naast WVD is Bas als Cloud Technologist en Business Consultant uitstekend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom verschillende Cloud en datacenter diensten en technologieën, welke zich niet beperken tot enkel Microsoft Azure. Denk hierbij o.a. aan zaken als Cloud adoptie, transitie, migratie, implementatie en de daarbij behorende Roadmaps.

Zo is Bas een van de grondleggers van ons SCAF, het Salomon Cloud Adoptie Framework. Iets waar hij zich vrijwel dagelijks mee bezig houdt. Maar ook technisch inhoudelijk staat hij zijn mannetje en vindt hij het leuk om hier in zijn vrije tijd de nodige aandacht aan te besteden. Iets wat hem naast verschillende Cloud certificeringen onder andere zijn MVP-status heeft opgeleverd.

Vrijblijvend kennis maken?

Interesse om Bas eens te spreken? Een eerste advies inwinnen misschien? Dat kan! Laat het ons weten en Bas neemt zo snel als
mogelijk contact met je op.

Denk bijvoorbeeld aan vragen rondom Cloud adoptie, migratie, implementatie etc., de vaak onderschatte culturele
verschuivingen die hierbij komen kijken, het waarom wel of niet, hoe te beginnen, om vervolgens door te pakken, de business-case, uitdagingen rondom huidige werkplek oplossingen, applicatieve (Cloud) vraagstukken en meer.

Of misschien wel het tegenovergestelde en zit je met vragen rondom verschillende datacenter oplossingen, ook geen probleem. “Als je de “traditionele” oplossingen niet kent of begrijpt zul je ook minder goed in staat zijn om het beste advies te geven met het oog op de Cloud” volgens Bas.

Bas is te bereiken op bas.van.kaam@salomon-it.nl

 

Contact

Noordereinde 127a 1243
JL 's-Graveland

Telefoon: +31 850601282
E-mail: info@salomon-it.nl 

Interesse in regelmatige updates vanuit Salomon IT? Volg ons op LinkedIn.

Meest recente bericht