Salomon IT & MVGM: innovatie met oog op de relatie

‘’De samenwerking met Salomon IT heeft ons heel veel gebracht’’

Zegt Cor Treure CIO van MVGM terwijl hij samen met Eric Kuiper, Business Unit Manager van Salomon IT, terugblikt op de samenwerking van de afgelopen anderhalf jaar. Het verloop van het gesprek tussen Kuiper en Treure is exemplarisch voor de gedeelde visie van Salomon IT en MVGM. Het draait voor beide organisaties om de relatie: samen projecten oppakken, kritisch meedenken en dan de schouders eronder zetten en gaan.

MVGM
Al bijna 70 jaar is vastgoedbeheer de core business van MVGM. Ze zijn er goed in. Daarnaast biedt MVGM diensten op het vlak van makelaardij, advies en taxatie. MVGM is in 2019 al de grootste vastgoeddienstverlener van Nederland, maar hun ambities reizen verder dan onze landsgrenzen. De aandacht is al enige tijd gevestigd op het Europese achterland wanneer zich in dat jaar een mooie kans voordoet: de overname van de pan-Europese property management-activiteiten van Jones Lang LaSalle (JLL). Hiermee groeit het aantal medewerkers van 750 naar 1500 en dringt MVGM toe tot de ‘Big Five’ van Europese vastgoedbeheerders.

Transitie
In dat jaar klopte MVGM met een vrij specifieke vraag aan bij Salomon IT: ‘‘kunnen jullie ons adviseren in datacenterinrichting en een mogelijk nieuwe uitwijk?’’ Beide organisaties hadden op dat moment nog niet kunnen voorzien dat deze vraag de basis zou leggen voor een langdurige samenwerking. In juli, slechts vier maanden later, is Salomon IT nauw betrokken in MVGM’s transitie van Kennis- naar Regie organisatie. De ‘buy and build’ strategie is dan in volle gang en de verdubbeling van het aantal medewerkers als gevolg van de recente overname van JLL is geen sinecure. In de tussentijd is Salomon IT aangehaakt om deze transitie ook op IT-gebied goed te laten verlopen.

Decentrale computing
Van de gehele samenwerking tussen Salomon IT en MVGM is Treure het besluitvormingsmoment voor de ‘Notebook as a Service’ het meest bijgebleven. Hij was in juli 2019 op vakantie in Zwitserland toen MVGM besloot om in te stemmen met Salomons voorstel om de computing backend niet langer te upgraden, maar in plaats daarvan te kiezen voor decentrale computing van IT-leverancier Sogeti. Dit ‘Notebook as a Service’ concept ging slechts drie maanden later live. De eerste 20 Notebooks worden in oktober bij een vestiging van MVGM in Rotterdam in gebruik genomen. Nog voor het einde van het jaar werden de overige 750 notebooks, verspreid over meerdere vestigingen door heel Europa, door de medewerkers in gebruik genomen. Op de vraag of er daarbij niets misging antwoord Treure: ‘’Natuurlijk wel. Maar of ik deze samenwerking met Salomon op deze manier over zou willen doen? Voor 95 procent wel, en die overige 5 procent? Ach, als we het weer precies zo zouden doen en er weer wat fout gaat dan weet ik dat we er samen altijd uitkomen.’’ Treure vervolgt: ‘’De kern van onze samenwerking is de relatie. Bij Salomon IT en MVGM zitten mensen met dezelfde mentaliteit. Daarmee versterken we elkaar in positieve zin.’’


Programma management

Bob Molenaar, Business Consultant bij Salomon IT, herkent zich in bovenstaande opmerking van Treure. In zijn rol adviseert Molenaar klanten op strategisch niveau. Bij MVGM is hij binnengekomen als adviseur in het datacenter vraagstuk, maar werd hij al snel de vaste gesprekspartner van Treure op het gebied van strategie en innovatie. Tijdens die gesprekken kwam ter sprake dat MVGM voor een aantal toekomstige projecten een technisch onderlegde programmamanager zocht. De belangrijkste van deze projecten was de eerste buitenlandse aankoop: de overname van de pan-Europese Property Management activiteiten JLL. MVGM hoefde er niet lang over na te denken. Molenaar werd als technisch projectmanager de single point of contact en zodoende verantwoordelijk voor de onboarding van zo’n 750 nieuwe medewerkers over 60 verschillende locaties door heel Europa. Uiteindelijk heeft hij diverse projecten geleidt die onderling allemaal met elkaar verbonden waren.

Cloud
In eerste instantie werd er niet happig gereageerd op Molenaars voorstel om naar de Cloud te gaan. Na zorgvuldig beraad zag men toch de voordelen hiervan. Nadat de verandering richting de werkplekoplossing van Sogeti, Office365 en SharePoint gemaakt was, kwam ook het vraagstuk waar de applicaties moesten landen.
Sogeti stelde voor om met Azure te werken. Molenaar was hier aanvankelijk kritisch op, omdat het duurder zou zijn dan zelf hardware aanschaffen. Vanwege de flexibiliteit die Azure biedt heeft MVGM uiteindelijk toch voor deze oplossing gekozen. En toen begon voor Molenaar het project pas echt: ‘’Dat was best heftig. We hadden een termijn van 4 maanden om alle gebruikers, verspreid over heel Europa, te onboarden. Dat is gelukt. En we zijn bijna alle 60 locaties fysiek afgegaan…’’ 

Ook Arjan Meijer, Head of Cloud, Development & Data van Sogeti is tevreden met het resultaat van de samenwerking: “Het is mooi om te zien hoe state-of-the-art technologie en pragmatische samenwerking bij MVGM hebben geleid tot een razendsnelle omschakeling van een traditionele IT-organisatie naar een toekomstbestendige en flexibele oplossing waarmee MVGM haar toekomstplannen kan realiseren. In de samenwerking tussen MVGM, Salomon IT en Sogeti heeft steeds het businessbelang van MVGM voorop gestaan. Hiermee werden onnodige discussies voorkomen en met veel snelheid alle deadlines gehaald.”

Hoe de toekomst eruit ziet weten Kuiper en Treure niet, maar ze verwachten dat de samenwerking tussen MVGM en Salomon IT zeker nog een vervolg krijgt. Kuiper: ‘’Een klant is iemand waar je binnenkomt, je een specifieke opdracht doet en daarna weer afscheid neemt. MVGM is voor ons echter al heel snel een gewaardeerde relatie geworden. We werden daar onderdeel van het bedrijf, een verlengstuk.’’ Cor Treure knikt wederom instemmend. Dezelfde mentaliteit, daarmee versterk je elkaar.

 

Salomon IT bij MVGM:

  • Van advies rondom datacenter naar een actieve rol in de IT Service Management
  • Roadmap en transitiemanagement
  • Uitrollen van bijna 100% groei in digitale werkplekgebruikers
  • Leveren van projectmanagers en floor walkers
  • Technisch projectmanagement van losse projecten bij MVGM
  • Technisch project manager Salomon IT als ‘single point of contact’
  • Vaste sparringpartner voor de CIO van MVGM op het gebied van strategie en innovatie

Benieuwd hoe Salomon IT jouw organisatie kan ondersteunen in ambitieuze toekomstplannen? Neem dan contact met ons op via info@salomon-it.nl  

Contact

Noordereinde 127a 1243
JL 's-Graveland

Telefoon: +31 850601282
E-mail: info@salomon-it.nl 

Interesse in regelmatige updates vanuit Salomon IT? Volg ons op LinkedIn.

Meest recente bericht