Salomon leerde De Vries & Metman dat veiligheid meer is dan digitale security

Salomon IT Solutions hielp octrooigemachtigden De Vries & Metman bij het verbeteren van hun beveiliging, door te bekijken waar eventuele uitdagingen zouden zitten. Die ervaring beviel goed, stelt Martin Kappetein.

De Vries & Metman verleent deskundig advies en maatwerk op het gebied van octrooien. Op die manier kunnen klanten hun unieke idee beschermen tegen diefstal. Daar kleven echter ook beveiligingsvraagstukken aan, aangezien het niet wenselijk is dat die ideeën gestolen worden door kwaadwillenden.

De beveiliging op peil houden is dan ook belangrijk, en dat is waar Salomon voor ingezet werd. Door te ontdekken waar eventuele uitdagingen zitten, weten beveiligingsmedewerkers waar nog aan gewerkt moet worden. En door een extern bedrijf in te zetten, wordt er met frisse ogen naar gekeken.

“We hebben Salomon ingehuurd omdat we een extern systeembeheer hadden en we vonden het tijd om dit even tegen het licht te houden, om te kijken of dat allemaal wel goed liep. Dit deden we ook in verband met de nieuwe Europese privacywetgeving GDPR/AVG”, aldus Kappetein.

De keuze viel op Salomon omdat Eric Kuiper er al bekend was. “Die was in het verleden al het contactpersoon van de systeembeheerder en is nog altijd ons contactpersoon.” Vertrouwen was daarbij belangrijk: “Je haalt wel iemand binnen die je alles laat zien. Dan moet dat iemand zijn waar je vertrouwen in hebt.”

Werking

“Salomon lichtte ons computersysteem door en keek hoe wij onze fysieke kantoren beveiligen.” Belangrijk, want digitale beveiliging stopt niet bij de systemen in het pand. Een inbreker zou die systemen immers mee kunnen nemen.

“Een deel bestaat dus uit technischere zaken en een deel is algemeen. En ze hebben ons ook geleerd dat het één niet zonder het ander kan.” De beveiliging werd onder meer gecontroleerd aan de hand van interviews met diverse mensen op verschillende locaties, vertelt Kappetein.

Uit het onderzoek van Salomon bleek dat de organisatie soms “wat goed van vertrouwen” was. “En misschien weleens te goed. Dus dat is voor ons erg goed geweest, om de ogen te openen.”

Awareness

Salomon kwam aan de hand daarvan met tips om de beveiliging te verbeteren. “Heel veel daarvan – het is natuurlijk nooit 100 procent – hebben we doorgevoerd. Wat dat betreft is dit een belangrijk rapport geweest.”

Maar niet alleen het doorlichten van de beveiliging was belangrijk. Salomon werd ook ingehuurd om awareness-sessies te houden op kantoor. “Daarbij werden de simpele gevaren van het internet – zoals phishing – aangestipt. Daar moest iedereen verplicht bij aanschuiven. Dat is bovendien niet alleen zakelijk belangrijk, maar ook privé.”

De ervaringen bleken zelfs zo positief dat Salomon in de toekomst mogelijk weer ingezet wordt. “Het contact wordt warm gehouden”, lacht Kappetein.

Wil jij ook een frisse blik op je beveiliging? Nodig ons dan eens uit voor een kop koffie!

Contact

Noordereinde 127a 1243
JL 's-Graveland

Telefoon: +31 850601282
E-mail: info@salomon-it.nl 

Interesse in regelmatige updates vanuit Salomon IT? Volg ons op LinkedIn.

Meest recente bericht