Ben je klaar voor de toekomst? Salomon assessments – deel 1
In onze vorige blog vertelden we je iets over het slim inventariseren van je huidige IT landschap, en wat, met name op de korte termijn een aantal voordelen daarvan kunnen zijn. Vandaag willen het hebben over verandering, en waar je als organisatie zoal aan moet denken om klaar te zijn voor wat komen gaat.
Lees ook:
- Werkplek en applicatie lifecycle management – slim inventariseren doe je zo!
- Hoe kwetsbaar is jouw infrastructuur? Salomon assessments – deel 2
- Klagende gebruikers / infrastructurele uitdagingen? Salomon assessments – deel 3
Verandering
Dat kan natuurlijk van alles zijn. Een verdubbeling van het aantal medewerkers, bijvoorbeeld. Of misschien is juist flexibiliteit het uitgangspunt – kunnen groeien, maar ook eenvoudig kunnen krimpen wanneer dat nodig blijkt.
Staat veiligheid en beschikbaarheid hoog op de agenda, of is er op organisatorisch vlak het een en ander ‘aan de hand’? Ook procesmatig zien we dat veel organisaties constant in beweging zijn.
Afhankelijk van waar een organisatie naartoe beweegt, de reden erachter, en wat de eventuele wensen en/of eisen zijn met het oog op de toekomst, zal er een gestructureerde en logische ‘aanvliegroute’ bepaald moeten worden – een goede voorbereiding is immers het halve werk!
Bij het begin beginnen
Dat klinkt heel logisch, toch blijkt dit in de praktijk niet altijd het geval. Want, wat is dat dan, het begin? Als je ergens naartoe wilt, moet je weten waar je vandaan komt. Hoe kun je anders de juiste (aanvlieg) route bepalen?
Het Salomon Growth Assessment geeft je snel een helder beeld van je huidige IT landschap, hoe deze er in de toekomst uit moet komen te zien, en de zogenaamde ‘gap’ die tussen beide ligt.
Dit doen we onder andere door een ‘foto-opname’ of ‘baseline’ te creëren van de huidige situatie waarbij de technologische actualiteit, en zaken als beleid en bedrijfsprocessen op gedetailleerde wijze in kaart worden gebracht.
Een mooie bijkomstigheid hierbij is dat eventueel aanwezige knelpunten op deze manier vrijwel direct worden blootgelegd wat het mogelijk maakt om op de kortere termijn (enkele dagen, niet weken of maanden) al winst te boeken – het welbekende ‘laag hangende fruit’.
Kortom, het Salomon Ready 4 Growth Assessment maakt inzichtelijk wat de mogelijkheden maar ook beperkingen en financiële consequenties zijn van een (eventueel noodzakelijke) wijziging van de IT-infrastructuur binnen je organisatie.
De uitkomst
Een gedetailleerd rapport waarin we je precies vertellen wat je binnen welke laag van je IT infrastructuur kunt verwachten. En nog belangrijker, hoe we dat, samen met jou/jullie voor elkaar gaan krijgen.
Met ons Ready 4 Growth Assessment weet je waar je aan toe bent, geen verrassingen, en geen onverwachte kosten. We komen samen tot gedetailleerde roadmap, bepalen de te nemen vervolgstappen, en inventariseren welke ‘quick wins’ er zijn te behalen.
Meer informatie?
We komen graag met je in gesprek om, geheel vrijblijvend, eens te praten over wat er bij jullie voor (toekomstige) uitdagingen spelen. Wie weet kunnen we elkaar verder helpen.
Contact
Interesse in regelmatige updates vanuit Salomon IT? Volg ons op LinkedIn.
Meest recente bericht
Het dynamische IT-landschap: hoe organisaties succesvol veranderingen kunnen doorvoeren
IT blijft zich ontwikkelen. Om bij te blijven en...
Wat houdt écht onafhankelijk IT-advies in?
Goed IT-advies is goud waard in een tijd waarin...