IT Assessment

Inzicht in IT vraagstukken voor bestuurders en IT management

Een IT-assessment is een evaluatie van de IT-infrastructuur, systemen en processen binnen een organisatie. Dit kunnen verschillende assessments zijn zoals:

  • IT kosten assessment
  • Cloud assessment
  • IT regie assessment

Hier is een korte opsomming van de belangrijkste elementen die vaak worden geëvalueerd tijdens een IT-assessment:

1.Infrastructuur: Beoordeling van de fysieke en technische infrastructuur, waaronder netwerken, servers, opslag, apparatuur en beveiligingssystemen.

2.Beveiliging: Evaluatie van de beveiligingsmaatregelen en -processen om te zorgen voor de bescherming van gegevens, systemen en netwerken tegen bedreigingen en risico’s.
3.Applicaties en systemen: Analyse van de huidige softwaretoepassingen en systemen die binnen de organisatie worden gebruikt, inclusief hun functionaliteit, betrouwbaarheid en compatibiliteit.
4.Gegevensbeheer: Beoordeling van de methoden voor het verzamelen, opslaan, beheren en beveiligen van gegevens, inclusief back-up procedures en naleving van gegevensbeschermingsregels.
5.IT-organisatie en processen: Analyse van de IT-organisatiestructuur, rollen en verantwoordelijkheden, ITIL-processen, incidentbeheer, verandermanagement en capaciteitsplanning.

6.Business Continuity en Disaster Recovery: Beoordeling van de plannen en procedures om bedrijfscontinuïteit te waarborgen en het herstel van systemen en gegevens na een storing of noodgeval.

7.Leveranciers en contracten: Evaluatie van bestaande IT-contracten en relaties met leveranciers om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de behoeften van de organisatie en waarde leveren.
8.Budget en kostenbeheersing: Analyse van het IT-budget en de kosten van de organisatie, inclusief kostenoptimalisatie mogelijkheden en investeringsprioriteiten.

Doel IT-assessment

Het doel van een IT-assessment is om inzicht te krijgen in de huidige staat van de IT-omgeving, eventuele tekortkomingen of risico’s te identificeren en aanbevelingen te doen voor verbeteringen en optimalisatie. Het kan helpen bij het identificeren van kansen voor efficiëntie, kostenbesparingen en het vergroten van de algehele waarde van IT voor de organisatie.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak

Wat heb je aan het einde van deze opdracht?

  • Validatie van de gekozen oplossing of het traject
  • Inzicht in jouw IT-kosten en mogelijke besparingen
  • Onderbouwing in de vorm van een adviesrapportage

Een greep uit onze klanten

Qbuzz - Klanten Salomon IT

Waar Salomon IT voor staat

Onafhankelijkheid

Senioriteit

Deskundigheid

Laatste berichten

De drijfveer van Salomon IT

De drijfveer van Salomon IT

Samen op weg naar een mooie digitale toekomst Onze missie Om concurrerend en toekomstbestendig te blijven in een tijd waarin technologische innovaties razendsnel gaan, is digitale transformatie een must voor nagenoeg elke organisatie. Bij Salomon IT zien wij het als...

Lees meer
De moderne werkplek, bestaat die eigenlijk wel?

De moderne werkplek, bestaat die eigenlijk wel?

Laten we ons gelijk tot jou als lezer richten; je komt bij deze blog terecht omdat je meer informatie zoekt over de “moderne werkplek”. Wanneer je op Google zoekt vind je veel artikelen, opvattingen en ideeën over deze zogeheten moderne werkplek. Veelal zijn artikelen...

Lees meer

Wij kunnen jouw IT structuur in jouw organisatie in kaart brengen!

Vul ons formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Contact

Noordereinde 127a 1243
JL 's-Graveland

Telefoon: +31 (0)6 11 58 33 23
E-mail: info@salomon-it.nl 

Nieuwsbrief

Meest recente bericht